Акција „ Македонија земја на цвеќето , земја на розата“ 2013/2014 год.

На  21.03.2014  како секаде ширум земјата , така и во нашето училиште беше одбележан денот на пролетта. Акцијата „ Македонија земја на цвеќето , земја на розата“- беше со задовлство прифатена од учениците и наставниците. Акцијата се одвиваше во две етапи и тоа: Првата етапа се состоеше од изработка на цветови  и оригами  од најразлични материјали и поставување на изложбени штандови, а втората етапа беше засадување рози во училишниот двор.

Вештите  раце на учениците и наставниците  изработија  цветови од најразлични материјали ( печатарска хартија, украсна хартија, салфетки,  пластички шишиња, текстил , цевки… ) со тоа покажаа и докажаа дека имагинацијата нема граница .

Следуваат  фотографиите  од изложбените штандови поставени во ходникот на училиштето

 

1471745_10203814640233446_5693171872930876185_n 1897813_10203814624633056_8350317488070924604_n 1622117_10203814632473252_9057395132152599726_n 1902904_10203814636873362_1376646140521829760_n 10013918_10203814635553329_3701043665685966632_n 10151200_10203814635993340_7459639567431501260_n 10151847_10203814630273197_2605051920759549353_n 10152631_10203814627353124_2329315624171984247_n 10153681_10203814623633031_1849937133744310452_n 10153823_10203814623313023_5956245363141942836_n 10154146_10203814630473202_1252129983636218060_n 10154146_10203814637393375_8929820869429877002_n 10155924_10203814627593130_665371858853655530_n 10157121_10203814623833036_5121974640013231426_n 10157405_10203814629873187_2444297177609839161_n 10171812_10203814635713333_6646436300495825197_n 10172676_10203814625193070_7523135491358087610_n 10172715_10203814624793060_6772075268791762260_n 10175955_10203814631793235_2068162885106494993_n 10176208_10203814630633206_9016341287789907227_n 10245317_10203814626353099_1571690907660393878_n 10252162_10203814641273472_1920477449849952431_n 1016915_10203814627953139_6872543418505920305_n

 

Advertisements
Напишете коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: