Дополнителна настава

Дополнителна настава  се организира за учениците кои се соочуваат со повремени тешкотии во учењето и  побавно напредуваат или заостануваат во усвојувањето на содржините и другите задачи од еден или повеќе наставни предмети. За успешно организирање на дополнителна настава , училиштето   врши постојано следење и вреднување на постигањата и напредувањето на секој ученик. Оваа настава по правило се организира во текот на целата наставна година паралелно со редовната настава пред или по часовите.

Advertisements
Напишете коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: