Приредба под мотото „Ајде да се сакаме“ како дел од проектот за МИО // Shfaqje nën moton “Ejani të duhemi” pjesë e projektit për INA

holding-hands-around-the-world-hi

Ајде да се сакаме // Ejani të duhemi

На ден 20.05.2014 г. во ПУ во с. Крани беше одржана приредба под мотото „Ајде да се сакаме“ или „”Ejani të duhemi” како дел од МИО проектот.

 

Приредбата беше во организација на наставниците кои предаваат во ПУ од с. Крани и с. Сливница:

наставничката по македонски јазик- Маријана Колеска, наставниците по англиски јазик- Наташа Стојковска и Јетмир Абдулаи и одделенски наставници: Јулијана Пановска, Шпреса Решиди , Ерол Асани, Кадиме Исљами и  Сузи Ќоропановска.

 

Наставниците и учениците вредно работеа при подготовките на приредбата и на крај учениците преку песна и игра  порачаа:

    Ајде да се сакаме

    Сите како братчиња

    Зошто сме си дечиња,

    Зошто сме другарчиња.

 

     Ejani të duhemi Gjithë

     si vëllezer

     Sepse gjithë jemi fëmijë

     Sepse gjithë jemi miq

Од планирањето, па се до реализацијата секој сегмент беше етапно осмислен и испланиран .  Од изборот на учениците, изработка на репертоар,  заедничка подготовката на точките, смислување на мото за приредбата, изготвување на покани за гостите, па се до реализацијата на приредбата.

При подготовката на оваа приредба голем придонес дадоа и родителите на учениците кои  заеднички  изготвија постери и цртежи и ја уредија училницата и сцената  за изведба на програмата.

 

 

DSCN1598   DSCN1591 DSCN1593 DSCN1594 DSCN1595  DSCN1599 DSCN1600 DSCN1672DSCN1601DSCN1603  DSCN1604  DSCN1607 DSCN1608 DSCN1629DSCN1624DSCN1625DSCN1627DSCN1673DSCN1609DSCN1606 DSCN1610 DSCN1613 DSCN1615 DSCN1616 DSCN1617 DSCN1618 DSCN1620 DSCN1621 DSCN1622 DSCN1623       DSCN1630 DSCN1631 DSCN1632 DSCN1633 DSCN1634 DSCN1636 DSCN1637 DSCN1638 DSCN1639 DSCN1640 DSCN1641   DSCN1644 DSCN1645 DSCN1646    DSCN1651 DSCN1652 DSCN1653 DSCN1654 DSCN1655 DSCN1656 DSCN1657 DSCN1658 DSCN1659 DSCN1660 DSCN1661 DSCN1662 DSCN1663  DSCN1665 DSCN1666 DSCN1667 DSCN1668 DSCN1669     DSCN1674

 

 

 

Advertisements
Напишете коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: