Приредба под мотото „Ајде да се сакаме“ како дел од проектот за МИО // Shfaqje nën moton “Ejani të duhemi” pjesë e projektit për INA

holding-hands-around-the-world-hi
„Ајде да се сакаме“ //”Ejani të duhemi”

 

      Ние, учениците од подрачните учулишта во с. Крани и с. Штрбово на       ОУ „Димитар Влахов“, на 20.05.2014г.-  11.00 h ПУ.с Крани, ве        очекуваме  на нашата приредба  преку игра и песна да порачаме :

Ајде да се сакаме

Сите како братчиња

Зошто сме си дечиња,

Зошто сме другарчиња.

 

Ne nxënësit e shkollave periferike të f.Kranjë dhe f.Shtrbovë të SH.F “Dimitar Vlahov” në datën 20-05-2014 në ora 11:00 në Kranjë ju mirëpresim në shfaqjen tonë ku ndërmjet këngës dhe lojës të dërgojmë porositë:

Ejani të duhemi Gjithë

si vëllezer

Sepse gjithë jemi fëmijë

Sepse gjithë jemi miq

 

 

 

 

 

Advertisements
Categories: ДВ | Напишете коментар

Навигација на напис

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: