Велигденски хепенин – 2015 год.

Како и претходните години, така и оваа година на 09.04.2015г. (четврток), нашето училиште зеде учество на Велигденскиот Хепенин во организација на Општината Ресен по повод христијанскиот празник Велигден.
На градскиот плоштад беа поставени штандови со изработки на велигденски украси и храна подготвена по овој повод. Вредните раце на нашите наставнички Везна Зузаровска ( наставник во одделенска настава с. Сливница ) и Дивна Темелковска( наставник по англиски јазик) , заедно со учениците изработија прекрасни велигдениски украси кои беа изложени на продажниот велиденски штанд. Додека пак родителите на учениците од ПУ с. Сливница и учениците од VIII одд. подготвија вкусни велидгенски слатки и колачи. Со ова нашите наставници, ученици и родители на ученици беа пример за тимска работа, го покажаа и докажаа креативниот дух, своите вештини, знаења и умеења во она што го работат.
Во продолжение неколку фотографии од Велигденскиот Хепенинг href=”https://dimitarvlahov.files.wordpress.com/2015/04/10338344_656757094430251_3073203720253399577_n.jpg”>10338344_656757094430251_3073203720253399577_n

11133886_656757317763562_2848800332231357640_n

11082519_656757181096909_7103287657347375909_n

11072196_656757157763578_2575040256111738870_n

11136639_656757097763584_3079397257589550767_n

11150214_656757154430245_6044006616929950996_n

11149358_656757034430257_78390874680812707_n

Advertisements
Categories: ДВ | Напишете коментар

Навигација на напис

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: