„Жената што го пукна ѓаволот“- во Кино салата „Драги Тозија“ – Ресен

Училишната претстава „Жената што го пукна ѓаволот“- проширена и доработена ќе се изведува во Кино Салата „Драги Тозија“- Ресен.
На иницијатива на наставничката по македонски јазик – Маријана Колеска и Ѓоко Таневски – Бифо (сценограф и арт-дизајн мајстор) оваа претстава прерасна во нешто поголемо од училишна претстава.
Подготовките се во тек.
Екипата работи со полна пареа за премиерата која треба да се случи на 8.06.2015г.(понеделник) во 20.00ч. и втората изведба на 9.06.2015г.(вторник) во 12.30ч.
Екипата која неуморно работи на оваа претстава ја сочинуваат:

-Режијa,aдaптaцијa нa текстoт, музикa- Мaријaнa Кoлескa;
-Актери-Сaрa Мaнoвскa, Еленa Пaнoвскa, Митрa Јaнкулa, Крсте Трaјкoвски, Јoвaн Спирoвски, Крсте Кoстoвски, Алексaндaр Секулoвски и Виктoр Никoлoвски ;
-Сценoгрaфијa, реквизити, aрт-дизaјн, oргaнизaцијa и реaлизaцијa- Ѓoкo Тaневски- Бифo;
-Техничка подршка, светло и тон – Менде Танчевски, Никола Источки и Ѓорѓи Ставревски;
-Шминкa- Ивана Јовановска;
– Вoдител и суфлер-Елена Калајџиевска;

11000421_10204985619773344_1759335134795203681_n

Advertisements
Categories: ДВ | Напишете коментар

Навигација на напис

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: