Новогодишна приредба 2012/2013 год.

Picture 027

На ден 27-ми декември 2012-та година во  нашето  училиште  традиционално се одржа предновогодишна претстава со децата од училиштето, пред своите родители, браќа и сестрички…

Претставата ја отворија најмалите, првачињата кои настапија со повеќе новогодишни точки.

Потоа следувааа учениците од II до V одд. со  драмска точка и на крај настапија учениците од  VI до VIII одд. (членови на литературната секција и секцијата по англиски јазик) со драмски текст кои самите го смислија и го изведоа на сцена пред родителите и гостите

По завршување на претставата децата ги израдува Дедо Мраз, во соработка со екипата на “Преспана”, Директорката и Наставничкиот колегиум, Дедо Мраз им подари новогодишни пакетчиња на дечињата. Весели и разиграни заедно ги запеаа новогодишните песни и на крај следеше сликање со Дедо Мраз.

Следуваат фотографии од оваа наша новогодишна претстава

Picture 029Picture 038Picture 039Picture 041Picture 043Picture 046Picture 04513613

Advertisements
Напишете коментар

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: